måndag 31 augusti 2009

Vantarna
















Det går framåt med tvåändsvantarna, nu är det bara tummarna kvar... och en massa trådar att fästa. Jag ska fotografera utomhus så att färgerna blir bättre när även tummarna är färdigstickade.

Undrar vad tvåändsstickning kan tänkas heta på franska...?

tisdag 25 augusti 2009

Nu närmar det sig...


I morgon börjar lektionerna på universitetet. Jag har fått hem några böcker till, beställningen från Frankrike. Den svenska beställningen väntar jag fortfarande på.

lördag 15 augusti 2009

Dernier jour du festival / Sista dan på festivalen

Soleil... pas de vent... en somme: parfait! Le grand final du "tricot en ville" est passé avec du beau temps et beaucoup de monde, mais sans photos... Je n'ai pris que deux petits photos:


Perfekt väder på avslutningen på kulturfestivalsstickningen. Men inte ett enda foto från vernissagen. Emy-Ann tog några bilder som ligger i Sticka's blogg för de som vill se. Bilderna här är tagna efter vernissagen. Vi fick nästan slita garnet ur händerna på folk för att kunna komma hem någon gång. Det har varit kul men slitigt. Man måste dock säga att vi spridit stickning till väldigt många som vi inte nått på något annat ställe. Nu går resten av garnet till Hjälpstickan.

Det finns fler som bloggat om och kring festivalen. Bland annat Alison som visserligen inte varit hela dagarna på festivalen, men som är den enda utom jag som varit där alla dagarna (tätt följd av Inger som också varit med väldigt mycket). Alisons fantastiska virkade klänningar var mycket uppskattade under vernissagen.

fredag 14 augusti 2009

Dag 4

Idag har jag bara instruerat stickning på svenska och engelska. Dock både räta maskor, aviga maskor, omslag, uppläggningar, i-snoddar och avmaskningar.
De stackare jag försökt lära ut till kom från Sverige, Peru och Italien... och kanske nåt mer land, jag frågar inte alltid.
När Kulturfestivalen började hade vi en ganska lång sjal som påbörjades till senaste syfestivalen. En fiffig grej som man kunde sticka på från bägge hållen. I onsdags blev den helt plötsligt avmaskad av någon glad person, och uppsydd på stan, var vet jag inte. Så igår påbörjade jag en ny. Jag hann precis komma så pass långt att den gick att sticka från två håll... då blev den avmaskad igen!! Så nu har jag börjat ytterligare en gång... fast undrar om det är någon idé egentligen eller om det är bättre att vänta till efter Kulturfestivalen?
Jag har nedräkning nu, bara en dag kvar... Det sliter något oerhört med den extrema ljudnivån från Brunkebergsscenen. Ljudet är högt för att nå ut utanför, men det studsar mellan betongväggarna in till oss...

Det mesta av det vi satt upp sitter fortfarande kvar, men några av "mössorna" på pollarna runt Brunkebergstorg är borta. Två dar fick dom sitta. Sedan försvinner säkert det mesta när det städas efter Kulturfestivalen, på måndag.

torsdag 13 augusti 2009

Dag 3

Idag har jag lärt ut stickning på franska! Med hyfsat resultat.
Dessutom är nu den instickade biblioteksboken färdig.

onsdag 12 augusti 2009

Dag två / deuxième jour du festival


Här stickas (och virkas) det för fullt. Det kom ännu mer folk senare, detta är bara första passet. Ungefär hälften av de som kommer och stickar är i tjugoårsåldern.

Les tricoteuses (et un tricoteur) en travail. Le moitié des visiteurs ont environ vingt ans, puis quelques enfants avec ses parents, le reste sont des femmes habituées à tricoter.



Det börjar bli en del löv i trädet... undrar hur många det ska lyckas bli till lördag eftermiddag?

tisdag 11 augusti 2009

Kulturfestivalens första dag




Massor av folk... tidvis hög ljudvolym... i början en vibrerande stämning av förväntan... jobb med att sätta upp en massa stickat... intensivt... en del regn framåt eftermiddan... genomblöt grön matta... torrt uppifrån där vi sitter... kul med besök från många olika länder!
Det är väl min sammanfattning av dagen.
Så fick jag förstås inte fram någon kamera, bara mobilen, och bara medan det regnade.
För övrigt så finns det en intresserad köpare till en av Britt-Maries "mössor"...

Regn


Bollarna på plats

måndag 10 augusti 2009

Men visst är vi lika...?

Nu snor jag brorsans bild, men visst är vi väl ganska lika?
Jag, min dotter Pia och min syster Malin. Från födelsedagskalaset i lördags då Pia fyllde 20 och jag lite mer...

Packat och klart! / Les bagages!


Allt är packat inför Kulturfestivalen. Nu väntar jag bara på transporten som ska komma och hämta (ja det är garn i allt utom två kassar som innehåller färdigstickat).

Les bagages pour le festival Culturel sont prêt. J'attend le transport.

onsdag 5 augusti 2009

Le premier livre est arrivé


Dans quelques semaines je commencerai mes études de français à l'université de Stockholm. Avec le but d'apprendre à écrire!
Donc, si quelqu'un veut me corriger, fait-le, s'il te plait!! Sinon je n'apprendrai jamais.
Le premier livre pour le cours, en anglais (!?) est arrivé et j'en attends encore une dizaine.

måndag 3 augusti 2009

Jag stickar bollar

Stockholms Kulturfestival börjar om en vecka. Sticka! Sveriges stickförening har fått i uppdrag att sticka in stan. Återstår att se hur mycket vi lyckas täcka...
Jag stickar i alla fall bollar som jag fyller med tidningspapper i plastpåsar (för att dom inte ska bli jätteäckliga i händelse av regn). Hittills har jag fått ihop dessa fem. Vi får se hur många till det hinner bli på en vecka.

Sen har jag en ambition att göra denna blogg tvåspråkig... får se om jag orkar göra ett franskt inlägg senare idag. Jag ska börja plugga franska på universitetet om några veckor och målet är att äntligen lära mig SKRIVA på franska. Snacka kan jag... om inte helt felfritt så i alla fall flytande.

lördag 1 augusti 2009

Tvåändsvantar

Det går framåt med vantarna. Sakta men säkert. Den ena vanten är färdig så när som på tummen. Men den tänker jag inte sticka innan den andra vanten kommit lika långt. Eller åtminstone förbi hela tumkilen.
Vantarna blir lite konstigt roterade eftersom jag gått från damstorlek före tumkilen till herrstorlek sen. Men dom sitter bra.