söndag 28 februari 2010

Tveksamt fall

Det känns inte speciellt sannolikt att den här koftan kommer att bli klar innan OS är över. Jag har helt enkelt pluggat för mycket och jobbat för mycket med stickstämman. Men jag borde nog ha påbörjat oket innan OS är över åtminstone. Det får väl bli en slutrapport i morgon.
Jag är i alla fall väldigt nöjd med hur koftan blir. Jag har gjort den en aning längre än på mönstret, jag hade garn i samma färg över från den islandströja jag stickade åt min pappa för två år sedan. Den tröjan var visserligen blå, men mönsterfärgerna är de två grå (alltså inte den svarta) färgerna som i denna kofta.

söndag 14 februari 2010

Nu är ravelympics igång

Eftersom nu vinterolympiaden i Vancouver är igång så är även Ravelympics 2010 igång. Som medlem i TeamSweden har jag beslutat mig för att sticka en islandskofta. Så här långt har jag kommit hittills. Startskottet var samtidigt med invigningen av olympiaden, men kl 3 på morgonen går jag inte upp för att sticka... Så jag började under dagen igår.
Plötulopi är tjockt och ganska snabbstickat, så det borde finnas en chans att jag blir klar innan olympiaden är över.
Det allra nedersta på koftan, nedanför vikkanten, ska fållas in, och sen ska den förstås klippas isär i framkanten.

söndag 7 februari 2010

Bättre grubbleribild


Bilden är inte helt skarp eftersom jag inte använde blixt. Men den visar färgerna lite bättre. De "gula" ränderna i krage och nederkant är senapsgula och drar nästan lite åt grönt. Och här ser ser man bättre hur de svarta knapparna reflekterar allt omkring sig. Lite svårt att få fram det med blixt...
Jag har plockat bort de grå knapparna och stoppat tillbaks dom i gömmorna. Jag minns inte vad de köptes till först, men jag har såna på en jeansjacka jag sydde för över femton år sedan (jo jag behöver sy en ny, den rasar snart i bitar).

lördag 6 februari 2010

Grubbleri... vad ska jag välja?

Nu närmar sig kofta/tröja nr 3 för året ett färdigt stadium. Jag började på koftan i våras, på fortsättningskursen i stickning på HV. Grovt lin, nästan som snöre. Rätt kul att sticka med faktiskt, men speciellt. Ena ärmen är hopsydd, den andra väntar. Bägge ska monteras i koftan så snart jag stickat den sista knäppkanten, den med knapphålen. Men innan jag stickar den så måste jag besluta vilka knappar jag ska ha. Och det är inte det lättaste. Så här långt har jag kommit i rotandet bland knapprören. Så någon av dessa tre får det bli. Men vilken...? Den svarta ser inte fullt så svart ut på koftan, den reflekterar det lila litegrann, men helt lila blir den ju inte. Tyngst är mässingsknapparna. Och tveklöst elegantast. Frågan är om en linkofta orkar bära så tunga knappar... Knapparna gör väldigt stor skillnad på en kofta, så detta är ett ytterst viktigt val. Jag tror koftan får ligga ett par dagar medan jag funderar.