onsdag 28 april 2010

Pluggar mycket


Det jag gör mest just nu är pluggar. Åker tidigt till universitetet så jag är där när biblioteket öppnar. Går in och tar min favoritplats, och sitter sedan där och pluggar tills jag inte pallar längre. Vilket brukar inträffa någon gång mellan 16 och 17. För närvarande är det mest litteraturanalys som gäller. Dvs läsa en roman på längden och tvären samt komma på något listigt om den. Som typ hur den är skriven, hur den är uppbyggd, hur storyn är uppbyggd... eller så. Givetvis är både romanen i fråga och den skrivna analysen på franska.
Jag har precis ägnat tre hela dagar åt en roman. Nu tror jag att jag har koll på min analys, så nu ska jag bara författa analysen också. Och sedan göra två analyser till, av andra böcker! Men det känns i alla fall som om jag har läget under kontroll. Jag prioriterar om lite och struntar för närvarande i översättningar. Det känns lättare att analysera tre böcker i rad, mer som att jag får någon sorts mängdrabatt när jag ändå är igång.

Men det händer att jag stickar lite också... Så här blir Haruni i det nyinköpta garnet från Posh yarn. Mycket mjukt i Merino, lite kashmir och lite silke. Lite större är den nu, jag har snart kommit fram till när mönstret tycker att jag ska börja med kanten. Ni som redan stickat Haruni... blir den stor? Jag är inte väldigt bra på att blocka, och även om jag är väldigt glad över min bitterroot så är den lite för liten. Dessutom drar den ihop sig igen när man använder den. Hjälper liksom inte att den var stor efter blockning...
Jag har 2 härvor med garnet från Posh. Frågan är om jag ska använda alltihop i sjalen, eller om jag ska göra fingervantar av det som blir kvar?

tisdag 6 april 2010

Färdig sjal

Ja det är förstås inte Haruni som är färdigstickad, den repade jag upp. Väntar på ett annat garn innan jag börjar om. Men jag har stickat på en Bitterroot som nu blivit klar. Garnet är ett ljuvligt merinogarn med lite silke i från Chili Gredelin.
Den har t o m små ljuslila pärlor trots att jag är lite kluven till det där med att sticka med pärlor. Det är ganska kul att sticka med, åtminstone när man sätter på pärlorna med virknål. Men jag är inte helt övertygad om att det tillför så mycket till slutresultatet.
Sjalen är i alla fall väldigt mjuk och skön. Inte ens jag tycker att den kliar...
Fler bilder på sjalen finns på Ravelry.

söndag 4 april 2010

Blir det här bra egentligen...?

Har påbörjat en Haruni i sockgarn "Harry Potter" från Opal. Färg Tonks. Frågan är om man verkligen kommer att se det vackra bladmönstret i Haruni...? Kanske bättre att sticka fingervantar med det här garnet, och ta något annat till Haruni...

lördag 3 april 2010

GLAD PÅSK!!

Nu, lagom till påsk, har snödropparna äntligen slagit ut här! Glad Påsk alla vänner!!