torsdag 24 juni 2010

Julklappar...


Julklappar ska man helst göra klart innan jul. Innan rätt jul. Annars kan dom ta hur lång tid som helst. Detta är första vanten i ett par som min dotter fick i julklapp i julas. Den blev klar igår. Nr två påbörjades sent igår kväll...

tisdag 22 juni 2010

Sommarens sjal



Sommarens sjal heter Annis. "Alla" stickar den. Liten, snabbstickad. Enda klurigheten är de estniska muscherna, om man inte stickat såna förr. Här är min version, stickad i ett handfärgat silkegarn från Nyansera.

fredag 18 juni 2010

Haruni är klar!!



Jag blev alldeles lycklig när jag spände ut de små virkade bågarna på sjalen. På något sätt är det dom som gör hela sjalen.
Och så ser jag att jag inte lagt upp någon bild på min vårsjal heller. Mönstret heter A Leafy Hug.

lördag 12 juni 2010

WWKIPday på Sjöhistoriska


Vi skulle fira WWKIPday på den stora fina gräsmattan framför Sjöhistoriska...
Jag kom först, eftersom jag tyckte jag skulle vara i god tid och fånga upp de som skulle behaga dyka upp. Eftersom det blåste småspik redan hemma på morgonen hade jag dels insett att den blöta gräsmattan nog inte var ett alternativ, så jag tog inte med nån filt, bara en liten sittdyna. Dessutom tog jag med en extra tröja. Bägge behövdes för att kunna sitta på bänkarna vid masten. Jag satt ute totalt en och en halv timme. Sen gick det inte längre. Men då hade det hunnit komma 7 personer till. Och vi flyttade in... Vi skulle suttit i filmsalen, men dels var kanske inte belysningen riktigt optimal för stickning där, och dels hade fiket godare kakor... Alltså hamnade vi i fiket:

Till slut blev vi 16 personer. Fiket på Sjöhistoriska är jättefint. Högt i tak, luftigt, ljust och med bra belysning och goda kakor. Vi kommer helt klart tillbaks! Och om nu museet kunde ha kvällsöppet någon gång så kanske vi kommer redan innan nästa års WWKIPday...

Rosor!


Nu blommar wasagaming!

torsdag 10 juni 2010

Ännu mera sommar


Sommarkoftan går framåt, den är faktiskt ännu längre nu, och ena ärmen har också fått ett par ränder till. Dessutom har jag påbörjat en sommartröja från den nya roliga bloggen 365 saker du kan sticka. Just den här tröjan var publicerad 12 maj och ska egentligen stickas i shetlandsull. Men eftersom jag har väldigt svårt för ull direkt mot kroppen och har lite svårt att tänka mig den här modellen med en massa tröjor under, så stickar jag i merceriserad bomull.