fredag 29 oktober 2010

Mysteriesockor




Mysteriesockarna från Through the Loops är färdiga!! Roliga, sköna, snygga. Stickade i merino-garn, med stickor nr2 i storlek M. Förra årets sockar var också kul att sticka, men resultatet blev sämre eftersom det garn jag använde då var alldeles för mångfärgat.

lördag 23 oktober 2010

Fingervante med fingrar


Jaha, nu har jag en Bobbie med fingrar :-)
Och vänstervanten är påbörjad (jag är mycket sämre på vänstervantar än på högervantar...).

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska ha några i-cords längs nederkanten och längs de två avigvarven runt handleden, eller inte. Frågan är om vanten blir snyggare av det. Och OM jag ska ha i-cords så vet jag inte vilket GARN jag ska använda. Jag kan använda det garn jag stickat vanten med, då blir det varierande färg. Eller så kan jag sticka med grått... eller med rött... eller med vinrött...

torsdag 21 oktober 2010

22 blad...



En ny liten sjal. Stickad enligt gratis-mönster på Ravelry. Mönstret är på engelska och finska och är väldigt kul att sticka. Sjalen blir inte speciellt stor, men har bra form. Garnet, som är i merino och kashmir, är helt underbart! Från Chili Gredelins sockklubb.

söndag 17 oktober 2010

Fingervantar


Jag är ganska bra på att påbörja fingervantar, och jag har även gjort några par helt färdiga. En 4-5 par eller så. Kanske fler. Men på sistone har jag definitivt påbörjat mer eller mindre sega fingervantar. Senaste början är jag faktiskt riktigt förtjust i. Dom blir snygga, går snabbt och är kul att sticka. Nu är jag ju visserligen bara på den första... och inga fingrar har jag gjort än heller... men jag tror att dom kommer att bli klara ganska snart. Förhoppningsvis.
Mönstret är Bobbie från Laris Design. Garnet Hazumi från Nyansera.

fredag 15 oktober 2010

Teststrumpa



Teststickning av ett nytt sockmönster för Through The Loops... Mycket rolig socka att sticka med mönster med lyfta maskor. Än så länge har jag bara stickat en socka, och jag måste fundera lite på hur jag ska göra med socka nr 2. Det grå garn jag har kvar kommer inte riktigt att räcka till en socka till.

söndag 10 oktober 2010

Black rose

Sockorna är klara, passar ägarinnan perfekt, och har traskat ut genom dörren. Dom bor numera hos min dotter.
Visst blir det mycket bättre sockbilder om man inte behöver försöka ta bilden när man har sockorna på sig själv?
Mönstret är alltså från Knitty och heter Blackrose sock.

torsdag 7 oktober 2010

En socka klar

Enligt beställning...
Här är den första sockan, i storlek passande min dotter. Den andra har passerat hälen, så den borde bli klar senast i morgon.

måndag 4 oktober 2010

Sockor... sockor... och mera sockor...



Nu är det socktoberfest, och då stickar man väl sockor då... Jag hoppade på mysteriestickningen hos Through the Loops, precis som förra året. Det kommer en ny ledtråd varje fredag. Förra året var det 1. mudd, 2. skaft, 3. häl, 4. fot och 5. tå. Skulle tro det blir likadant i år. Hittills har jag i alla fall stickat två rosa "muddar" på 3 cm var. Och det var ju ganska snabbt gjort... Nästa ledtråd kommer inte förrän på fredag.
Alltså påbörjade jag ytterligare en socka (ja, det blir väl förhoppningsvis ett par så småningom). En Blackrose från Knitty. Väldigt kul och snabb att sticka, trots att det är lite jobbigt med så mörkt garn. Jag började igår och har precis påbörjat hälen. Jag hinner nog i alla fall en socka innan nästa ledtråd på mysteriesockorna kommer...
Jag använder samma garn, Elinor från Posh yarn, till bägge sockparen, bara olika färg.

fredag 1 oktober 2010

Socktoberfest

Bildbevis! Nu har jag två sockor, inte bara en.
Klara precis i lagom tid för att kunna starta på mysteriestickningen från Through the Loops som traditionsenligt körs i oktober, under Ravelrys Socktoberfest. Förra årets sockor var väldigt kul att sticka, och blev väldigt fina. Men då använde jag ett sockgarn som blev randigt. Det förtog lite av mönsterstickningen på sockorna. Så i år använder jag ett garn som bara är en liten aning melerat i rosa nyanser. Bilder kommer så småningom...