onsdag 23 december 2009

Joyeux Noël!!

Nu är det jul. I alla fall nästan. Så då är det väl på sin plats med lite summering av hösten.
Franskan har gått helt ok. Uppsatsen är visserligen inte helt klar än, men nästan, så jag har lite jobb att göra på jullovet. Men allt annat är klart. Alla tentor och inlämningsuppgifter klara och godkända. Det har varit slitigt, tidvis mycket slitigt, jag har t o m fått stresseksem runt ögonen, men samtidigt väldigt roligt. Jag har bestämt mig för att fortsätta en termin till, fram till sommaren, men sen får det nog räcka.
Jag har upptäckt "nya" författare som t ex Victor Hugo. Jo, jag vet, han är inte speciellt ny, och inte speciellt okänd, men jag visste inte att han skrivit SÅ mycket, och jag hade inte läst så många av hans verk. Så nu har jag börjat med de böcker av Hugo som jag faktiskt har hemma (ja, dom är på franska), så får vi se vad jag fortsätter med sen.

Det har alltså inte blivit så mycket stickat denna höst, men lite har det blivit. Framför allt med utmaningen från So you think you can knit. Jag blev utmanad att sticka "Bollywood", dvs exotiskt. Så jag har införskaffat ett stickbälte och långa "strumpstickor" (varför har vi inget ord som det engelska "double-pointed" som säger vad det egentligen är...) och påbörjat en tröja. Den ska jag visserligen repa upp igen, stickorna var för tunna, men jag kommer att genomföra tröjan med den tjockare stickor som jag köpte häromdan. Dessutom har jag fått koll på det där med att sticka med en färg i varje hand. Dvs engelsk stickning med ena färgen och svensk med den andra färgen. Det flyter på väldigt snabbt och enkelt numera. Jag har även försökt, slitit, med att göra detta fram och tillbaks, utan att vända på stickningen. Men det är nästan omöjligt. Så småningom så ska jag visa en provlapp...
Mössan blev dock snygg. Även om inte färgvalet var riktigt optimalt, men det är så det blir när man kör restgarner.
Jag har fått en massa nya bloggvänner i stickvärlden och det är jättekul! Tar lite tid bara... Och kan bli dyrt... när man hittar till nya fingervantar eller garner som man inte kan motstå, men som man aldrig hittat till själv. Trots allt så har utmaningen varit väldigt kul. Tack Lisa! Så småningom ska jag ta mig an den riktiga utmaningen, den att disciplinera mig nog för att skriva ner någon av mina egna stickade tröjor som ett mönster, och inte bara en oläsbar kludd av diverse siffror i hörnet på ett gammalt kuvert. Det är det steg jag vet att jag måste ta. Får se när jag orkar ta mig samman och göra det. Men stickbälte är också väldigt kul. Jag har tittat på det förr och hade nog aldrig köpt något om det inte varit för denna utmaning. Jag lovar att ta det med mig på 2010'års stickstämma, om någon vill se det "live". Annars kan man se det i något av alla de inlägg med etikett sytyck i denna blogg.

Slutligen har jag provat på att vara med i ett garnbyte på stickamera's hemsida. Med min vanliga otur så gick det inte alls bra. Jag skickade mitt paket i god tid innan sista datum (även om jag inte vet helt säkert att det kommit fram, jag får inget svar på mitt mejl med fråga...), men här har jag inte sett till något paket alls. Inte ett livstecken. Det är naturligtvis inte stickamera's fel. Det kan vara postens, jag är lite skeptisk till deras förmåga att förmedla brev... Men det dröjer nog innan jag försöker mig på ett byte igen i alla fall. Min studentbudget tillåter inte riktigt att jag köper garn och skickar iväg utan att jag får något igen. Helt enkelt är det inte att överleva på studielån när man har barn och radhus att klara kostnaderna för. Det är tur att bankräntorna är så låga...

Jaha, det blev ganska långt det här. Nu ska jag göra lite julmat och städa lite till. Julklapparna är inte färdigstickade. Inte alla i alla fall... tur man kan rita presentkort... ;-)

GOD JUL !!! JOYEUX NOËL !!!

2 kommentarer: