lördag 16 januari 2010

Tröjutmaning


På Ravelry pågår det en tröjutmaning: Sticka klart 12 tröjor på ett år. Och eftersom jag har sisådär 12 påbörjade, och helt säkert kommer att påbörja några till så kan det väl vara en lämplig utmaning? Då borde åtminstone några bli klara.
Först tänkte jag att min tröja i plommonfärgad Silke-Alpaca kunde vara lämplig som tröja nr 1. Jag har 3 nystan kvar av de 20 nystan jag började med, och sen måste ju tröjan vara klar. Den är stickad uppifrån och ned med ett runt ok med flätor. Men sen insåg jag att sonens kofta nog nästan kvalar in som tröja nr 1. Ska man ha en chans så får man väl se till att få en rivstart! Jag kan ju låtsas att den blev klar 2 dagar senare än den blev... eller är det fusk?
Sonen har för övrigt beställt en ny tröja. Typ Islandströja, i naturvitt, oket antingen med svart mönster eller kanske bara med strukturmönster.... och så ska den vara i bomull... och inte lika tjock som en islandströja... Får väl se om jag lyckas åstadkomma en sån. Det finns i alla fall inte i hans värld att det inte skulle gå bra. Mina barn är lite konstiga ibland.

5 kommentarer:

 1. Oj, jisses vilken utmaning! Men det är klart... Är det någon som fixar det så är det du :-)

  SvaraRadera
 2. Räkna koftan Du!! Presentationen på bloggen var ju 3 januri!
  Kul med utmaningar, även om jag inte klarar alla..

  SvaraRadera
 3. Kul att du också är med! Jag kommer att avsluta flera påbörjade, det verkar vara många andra i gruppen som gör så också. Så det får man :)

  SvaraRadera
 4. Angående Ravelympics - självklart får du vara med i alla fall! Du kanske läser tidningen eller lyssnar på radio istället? :)

  SvaraRadera
 5. Jag både läser tidningen och lyssnar på radio.
  Hur mycket beror lite på hur mycket tid jag har till förfogande. Det går ju dessutom väldigt bra att sticka när man lyssnar på radio.
  Ska bara bestämma mig för om jag ska repa upp en Kaffe Fassett tröja, eller sticka en islandströja, eller sticka några fingervantar, eller sticka en Bitterroot-sjal, eller...

  SvaraRadera