fredag 13 november 2009

Ännu mer mystiskt

Nu har jag stickat klart även ledtråd nr 2 på mysteriesjalen "Windsbraute Spitzbergen" från Klabauter. Ledtråd nr 3 kommer i morgon så just nu är jag perfekt i fas. Åtminstone med denna stickning.

Däremot går inte utmaningen från So You Think You Can Knit lika dansande lätt för tillfället. Bollywood-mössan (Fair Isle) snurrade jag ihop ganska snabbt och behärskar numera flera nya danssteg. Att dansa baklänges och hålla ordning på två partners på en gång är betydligt klurigare. Jag tappar både takten och partnerna mest hela tiden i mina snubblande försök.
Att hålla ett garn i varje hand och sticka avigvarven från framsidan är besvärligt helt enkelt. Maskorna glider av när dom inte ska... garnet som ska dras igenom glider också av stickan... och jag tröttnar helt enkelt efter bara några varv. Det blir inte mycket till dans efter bara två turer...
Alla kan ju inte dansa tango med två som i Take the lead...

Och det där stickbältet då... ja... jag har stickat en provlapp. Jämn är den inte, men det kanske blir bättre med tiden har jag tänkt. Så jag la upp maskor till en tröja och började sticka resår. Men det gick inte alls. Så det har jag repat upp igen. Nu har jag alla maskor på en rundsticka för att göra resåren på den och sedan flytta över det hela på de långa strumpstickorna när resåren är klar.
Det fungerar i alla fall i mina drömmar... I drömmen så går det som en dans, en snabb dans och flyter i jämn vacker takt. Så där så man efteråt tror att det bara var en dröm. Så där enkelt kan det ju inte vara att sticka jämnt och snyggt. Det är det iof när jag inte försöker med Bollywood-turer. Enkelt alltså. Men nu var det ju Bollywood som gällde.
Dessutom hade jag tänkt mig att jag skulle behärska det där stickbältet så bra så att jag på nästa års stickstämma kan gå runt med mitt stickbälte och sticka på en Fair Isle-tröja... Temat är Öarnas stickning och då passar ju shetland och stickbälten alldeles väldigt bra...

2 kommentarer:

  1. Sjalen ser superfin ut och garnet är ju en dröm. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Jisses vad du svänger lossi "dansandet"! Kul att läsa om. Och, ja... Kakorna blev perfekt bruna - alla utom sista plåten som jag brände ;-)

    SvaraRadera