onsdag 17 mars 2010

Lite stickat

Nu återgår vi till ordningen. Blommor finns ju i alla fall inga pga all snö. Jag vill ha ösregn, halv storm och 5 plusgrader i två dagar eller nåt. Då skulle åtminstone den här fullständigt livsfarliga isen som ligger överallt där jag behöver gå smälta bort. För nu är det med fara för livet som man försöker ta sig till bussen!
Jag har stickat en "spets"-sjal fast i väldigt tjockt garn. Så, ja, jag gör nog likadant när jag stickar som när jag bakar... Mönstret är för tunt spetsgarn, och på slutet räckte det inte trots att jag repat upp och börjat om 4 eller 5 gånger. Då gick jag och köpte ett nystan till att maska av med. Sjalen blev inte som jag trott, men den är varm, mjuk och skön.
Om någon tycker att mönstret verkar bekant så är det en Laminaria i ganska modifierad version.

Islandskoftan går också framåt. Nu är grunden färdigstickad och jag ska klippa isär den mitt fram innan jag stickar knäppkanter. Frågan är nu: Ska knäppkanterna vara ljusgrå eller mörkgrå?

6 kommentarer:

 1. Wow, vilket vackert ok det är på islandströjan. Är det ett mönster man kan få tag i?

  SvaraRadera
 2. Mönstret heter nr 8 men samma ok finns även på nr 7 (för den har jag stickat förut, så det vet jag) från Istex mönsterbok nr 12. Det är den enda av mönsterböckerna som finns på svenska. Kolla om Halla har kvar av den mönsterboken. Annars kopierar hon säkert gärna mönstret åt dig om du köper garn: http://www.abbta.se/island/

  SvaraRadera
 3. Tack för racersnabbt svar :)

  SvaraRadera
 4. Hej
  Ljusgrå kant blir fint tror jag, du har ju mest ljusgrått i muddarna.

  Rätt , de går mindre än ett nystan till ett par muddar.

  Må gott
  Eva

  SvaraRadera
 5. Fast kanten blir mörkgrå. Det slutade med att det var annat som avgjorde. Jag kom på att jag behövde resterna av det ljusgrå till en annan tröja. Men det blir faktiskt snyggt det med. Ena kanten är nästan på plats. Den andra bara stickad.

  SvaraRadera