tisdag 27 oktober 2009

Färdig!!
Nu är mössan klar. Stickad med "en färg i varje hand" vilket faktiskt går väldigt snabbt nu.
Jag har även börjat prova lite med stickbältet, på en enfärgad provlapp. Jag vet inte om man kan säga att det går fort, men det går definitivt snabbare och enklare att sticka på engelskt vis om man använder stickbälte. Stickan sitter liksom still, utan att man behöver hålla den varken inklämd under armen eller i handen.

5 kommentarer:

 1. Schysst! Du e vågad som ger dig på sådana utmaningar! Snyggt blir det också...

  SvaraRadera
 2. Snygg mössan blev!
  Det där med engelsk stickning funderar jag på att testa. Jag har förstått att det är lättare att sticka jämt och jag har en tendens att sticka aviga maskorna för löst (inte ovanligt). Sen är det ju kul att testa också!

  SvaraRadera
 3. Nä, varför skulle det vara enklare att sticka jämnt? Hm. Jag är kanske fel person att säga så, jag stickar alltid jämnt. Men det är möjligt att du har rätt, av samma anledning som jag stickar jämnt. Jag känner spänningen i fingrarna och har aldrig kört med att garnet ska "glida" över fingrarna. Det funkar nämligen inte för mig eftersom "glidet" är så väldigt olika från dag till dag.
  Men med engelsk stickning är man onekligen tvungen att "känna" spänningen i stället för att förlita sig på hur det möjligen glider.
  Har du testat att sticka bara från framsidan? Står i förra medlemsbladet hur man gör. OP började med det just för att han stickade avigmaskorna för löst. För honom blir det mycket jämnare när han skippade avigvarven...

  SvaraRadera
 4. Orsaken till att det blir för löst för mig är att jag inte virar garnet runt fingrarna tillräckligt, borde väl lära om. Jag stickade aviga maskorna felvridna förr och då var det aldrig något problem med jämnheten, det var när jag lärde om som jag började fuska med garnspänningen.
  Jag provade några maskor från framsidan (när det visades på Syfestivalen i våras) men sedan har det inte blivit mer. Det kanske jag skulle försöka igen.

  SvaraRadera