lördag 3 oktober 2009

Utmaningen


Nu har jag fått min utmaning från So you think you can knit.
"Bollywood".
Jag blev tvungen att gå in och kolla vad det betydde egentligen.

Saxat från hemsidan: Exotiskt! Du rör dig på ett annat sätt! Du stickar inte som oss andra, och vi är nyfikna på hur du gör! Med en teknik från någon annanstans tittar vi förbluffade på garn i ”fel ” hand, baklänges, upp och ner, lång sticka klämd under armen, eller vilken sorts exotisk teknik just du använder!

Min första tanke var "Shetlandsstickning"! Jag vet inte om ni läst om det, men på Shetlandsöarna använder dom nån slags bälte som dom klämmer fast stickan i och sedan stickar dom väl ungefär som engelsmännen, tror jag. Jag ska forska i det. Se om man kan hitta någonstans hur man gör. För det vore kul att testa.

Nästa tanke var, jamen jag bor i Kista och här är mer än 50% av invånarna inte från Sverige. Jag måste ju kunna be Farzaneh eller Luz Maria eller Alicja eller...
Det finns nog ett och annat land att tillgå egentligen.
Idag regnar det och jag behöver plugga diskursanalys så jag håller mig inne, men i morgon kommer jag ändå att träffa folk från Kina, Marocko, Polen, Peru, Iran, Bangladesh, Chile och Finland. Bara för ett styrelsemöte. Så nog finns det resurser. Jag återkommer i ärendet :-)

2 kommentarer:

  1. precis innan jag läste ditt inlägg såg jag denna video på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=P51GByV0H2w
    Det är yarnharlot som stickar med en sticka under armen, snabbt och exotiskt :)
    /Sophie

    SvaraRadera
  2. Det fanns ju en hel mängd filmsnuttar där. Jag studerar och funderar... Tack för länken.

    SvaraRadera